Merak ettiğiniz soruyu arama formuna yazın ya da aşağıdaki kategorilerden uygun olanını seçerek o kategorideki tüm soruları görün.
Sahip olduğunuz evcil hayvan seyahat koşullarına uyuyorsa havacılık kurallarına göre taşımanız mümkündür. Bunun için size yardımcı olması adına martiGO call center ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Evcil hayvanla uçak yolculuğu yapmak için dikkat etmen gereken kuralları şu başlıklarda toplayabiliriz.
Rezervasyon
Sağlık Raporu ve Kimlik
Uygun Kafes
Ek Ücret
Evcil hayvanınla beraber seyahat etmeye karar verdikten sonra yapman gereken ilk şey, martiGO çağrı merkezi ekibi ile iletişime geçip uçakta yer ayırtman. Her uçağın belirli sayıda evcil hayvan kotası bulunmaktadır.
Evcil hayvanınla uçak yolculuğuna çıkmadan önce veterinere gidip seyahat etmekle ilgili hiçbir sakıncası bulunmadığını belirten bir sağlık raporu alman gerekiyor. Bu raporun kaşeli ve imzalı olması bir zorunluluktur. Sağlık raporunun dışında aşı kartının dahil olduğu, geçerli bir hayvan kimlik kartına veya pasaportuna da sahip olman gerekiyor
Evcil hayvanla uçağa bineceksen hem sizin hem de diğer yolcuların rahat bir şekilde seyahat edebilmesi için uyman gereken bazı prosedürler var. Bunlar;
Evcil hayvanın için uygun bir kafes ya da kutu edinmelisin. Kafes ya da kutu ne kadar sade olursa o kadar iyi.
Evcil hayvanın belirli ağırlığın üzerindeyse ya da kutusunun boyutları fazla büyükse evcil hayvanın kargo bölümünde seyahat eder. Evcil hayvanınla beraber uçağa binmek istiyorsan kedi ve köpekler için uygun bir kafes gerekiyor.
Evcil hayvanı taşıyacağın sepetin azami 32*32*50 boyutlarında olmasına dikkat et.
Evcil hayvanla uçak yolculuğu yapmadan önce güncel bilgileri öğrenmek için çağrı merkezinden destek al.
Eger kafesi ile belirlenen kiloyu geçiyorsa uçakta özel olarak ayrılmiş ısıtmalı bir bölüm olan kargo kisminda seyahat etmesi gerekiyor dostumuzun.
Evcil hayvanla yurt dışına uçakla seyahat edebilmen için evcil hayvanının aşıları tam olmalı ve beklenen sağlık testlerinden geçebilmeli. Bu testlerin geçerli sayılması için evcil hayvanını, seyahatten 4-5 ay önce veterinere götürmen iyi olur.
Kuduz titre (titrasyon) testi. Avrupa Birliği ülkeleri, giriş yapacak hayvanlar için bu testi zaruri kılmış. Üstelik bu testin sonucundan itibaren 3 ay geçmiş olması gerekiyor.
Evcil hayvanın mikroçip taşımalı.
Evcil hayvanın için Avrupa Birliği Pet Sağlık Formu temin ederek şehrin gümrük müdürlüğünde gerekli işlemleri yaptırmalısın.
Gideceğin ülkenin büyükelçilik biriminden detaylı bilgi edinerek sorunsuz bir şekilde evcil hayvanınla yurt dışına çıkabilirsin.
© MartiGo 2025 All rights reserved